torsdag 25 februari 2010

Kesofrallor

Vi diskuterar recept på Kesofrallor hos Babsan på Facebook, så nu ska jag dela med mig av mitt (som jag plockat på mig på ICA för många år sedan):

  • 25 g jäst
  • 25 g smör
  • 1 ägg
  • 2 dl ljummet vatten
  • 100 g keso
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 6½ dl vetemjöl

Nyp ihop smör med 1 dl vetemjöl. Smula ner jästen i degbunken, rör ut med lite av vätskan och arbeta in alla ingredienser i degen. Häll i så mycket vetemjöl att det inte kladdar.

Låt jäsa ca 30 minuter.

Knåda degen smidig. Dela den i 12 delar och forma till bullar.

Låt jäsa i 35minuter. Grädda i 225 grader i 15-20 minuter.

4 kommentarer:

Babsan sa...

Nej, det är inte lika... jag återkommer. Måste baka ut nu!

Skaparglädje sa...

Jag är också med i Babsans diskusion om kesofrallor, får nog prova både ditt och hennes recept. Låter jättegott.
//Anne-Lie

Anne-Lie sa...

Bra med extra mycket protein i bullarna förutom smaken!

Anonym sa...

Verkade lättbakade. Måste testa!