Vi diskuterar recept på Kesofrallor hos Babsan på Facebook, så nu ska jag dela med mig av mitt (som jag plockat på mig på ICA för många år sedan):
- 25 g jäst
- 25 g smör
- 1 ägg
- 2 dl ljummet vatten
- 100 g keso
- ½ tsk salt
- 1 tsk socker
- 6½ dl vetemjöl
Nyp ihop smör med 1 dl vetemjöl. Smula ner jästen i degbunken, rör ut med lite av vätskan och arbeta in alla ingredienser i degen. Häll i så mycket vetemjöl att det inte kladdar.
Låt jäsa ca 30 minuter.
Knåda degen smidig. Dela den i 12 delar och forma till bullar.
Låt jäsa i 35minuter. Grädda i 225 grader i 15-20 minuter.
4 kommentarer:
Nej, det är inte lika... jag återkommer. Måste baka ut nu!
Jag är också med i Babsans diskusion om kesofrallor, får nog prova både ditt och hennes recept. Låter jättegott.
//Anne-Lie
Bra med extra mycket protein i bullarna förutom smaken!
Verkade lättbakade. Måste testa!
Skicka en kommentar