tisdag 26 maj 2009

Skumt!

Någonting riktigt skumt har hänt! I slutet av förra veckan kliade det på min hals, jag trodde det var en fästing, men det var det inte. Det var vasst och kliade och satt precis under mitt operationsärr (den svarta pilen). Och igår dök det upp flera stycken likadana, vassa kliande (se de gröna pilarna), med ca 1 cm:s mellanrum. Klara trodde att det kanske var rester av sutur och nu i kväll ringde jag faktiskt sjukvårdsupplysningen, som bekräftade att det kunde vara så, och att en förklaring kanske var att de tagit miste på tråd vid operationen för sex år sedan. Suturen ska absorberas av kroppen, men om det är vanlig sutur stöter kroppen bort den.

Jag känner mig som en ALIEN och i morgon bitti måste jag ringa vårdcentralen. Kanske går det att plocka bort. Kanske måste man göra något annat ingrepp.

UPPDATERAT: Det var rester av gammal sutur! Däremot trodde de inte att det var "fel" tråd, utan att den av någon anledning inte lösts upp. Kanske för att den sitter där den sitter. Två bitar lyckades de pilla bort och en bit fick jag bort själv, nu är de vassaste bitarna borta i alla fall. Annars skulle jag bara vänta och hoppas att de försvinner...

4 kommentarer:

Anni sa...

Undrar om det kläcktes någon taggig varelse ur din hals...

Pippi sa...

Nå shitt alltså! Allt möjligt konstigt ska man råka ut för. Hoppas det slutar irritera i alla fall..

Anonym sa...

Det är ganska vanligt att alla trådar inte smälter som de skall.
Själv petade jag bort ett stygn 5 år senare...
Vanligtvis försöker de komma upp till ytan och då är de lättare att få tag i.

Gratulera Lennart.
Anki

julia sa...

Hur lång tid tar det för dem att smälta då? Om du går runt med värmepåse kring halsen i några veckor, försvinner de då?