måndag 8 september 2008

Skogens guld

Så länge det inte regnar in, klagar jag inte över regnet. Det ser ut att bli ett fantastiskt svampår! Och jag blir glad av att gå i svampskogen - åtminstone när jag hittar svamp.

Lennart och jag var en sväng i svampskogen igår. 2 x 40 minuter och detta var resultatet:

Över 1,2 kg rensad svamp! Nu kommer trattisarna också i enorma mängder. Dessvärre också älgflugorna, nästa gång måste jag komma ihåg att täcka in håret, för att slippa dem!

Ser att det finns en sida som heter Skogensguld.se; tanken är att besökarna ska tipsa om sina svampställen. Inga rapporter finns inlagda. Jag är inte speciellt förvånad.

8 kommentarer:

julia sa...

Ha! Att folk skulle avslöja sina svampställen! Det är väl dessutom, om man vänder på det, inte speciellt kul att inte hitta svampstället själv...

Cosi sa...

Hej Ulla! Plockade en hel del svamp i Munsala för två veckor sedan. Väntar på att få komma ut och plocka trattisar! Ännu godare än gula kantareller. Men bäst är ändå stensvampen, Karl Johan!

Cloetta ♥ sa...

Jag vill också ut i skogen!
Sitter här med mer eller mindre sjuka söner o då blir det inte många steg utanför dörren...
Får hoppas på friska barn o fint väder i helgen, så att det kan bli en svampletartur då!
Annars får det bli torget, kan man inte tipsa om det svampstället?

Lingon ska jag också plocka på torget, så snart jag släpps ut!

Ulla sa...

I svampskogen kan man faktiskt gå, även om det inte är fint väder. Gummistövlar och regnkläder på bara! Men trist med sjuka söner!

Anonym sa...

Klart man inte vill avslöja sina svampställen! De jag har hittat, har jag mer eller mindre bokstavligt snubblat över. Nu vårdar ajg dem ömt och håller tummarna för att inte de små "knopparna" ska plockas i förtid av någon övernitisk svampletare.
kram

Annika

kram

Annika

Matvraket sa...

Skogens guld är guld värt! Nyss svampens dag som jag tyvärr inte hann ägna mig så mycket åt trots att jag har en kollega som är engagerad i saken. Får se om barnen å jag gör någon tur till skogen "hemma".

Cloetta ♥ sa...

Haha - vad roligt med Live Traffic Feed, där avslöjar man sig direkt! Kan den inte visa svampställena också?

Ulla sa...

Ja, jag hoppas ju att jag inte skrämmer bort någon med denna Live Traffic Feed - då plockar jag bort den omedelbart!