tisdag 9 december 2008

Lussekaffe

Årets första lussekaffe är drucket. Lennart jobbar som sfi-lärare i kommunen och i december brukar hans elever alltid komma hem till oss på lussekaffe. Jag steg upp tidigt i morse och bakade lussebullar:Vi var 14 personer, från 12 (eller var det kanske 13) olika länder. Det här var en nybörjargrupp, men till sommaren, när vi har trädgårdsfest, har det garanterat hänt mycket med deras språk. Jag tycker alltid att det är lika roligt att träffa eleverna. Och de flesta brukar gilla lussekatter. Sen sjöng vi julsånger och en tjej lutade sina papper så långt in att det hamnade mitt i ett brinnande ljus! "Nu har vi ljus här i vårt hus..." Men det gick bra, hon lyckades släcka det innan något annat också fattade eld.

Alla hade köpt varsin julkapp, som lades i en säck. Och sen kom Tomten! (Gissa vem?)
Nu ska jag jobba vidare, ska åka till Finland i övermorgon och har massor jag ska ha gjort innan dess.

2 kommentarer:

Anni sa...

Vad kul att få se lite mer av ditt hem! Och så gillar jag den där traditionen, även om den innebär att du måste gå upp i ottan...

Ulla sa...

Jag tycker också det är en trevlig tradition och många av eleverna har ju aldrig varit inne i ett svenskt hem tidigare. Och sååå farligt tidigt behövde jag inte stiga upp. När jag bodde o jobbade i Helsingfors steg jag upp kl 04 ett år o bakade lussekatter, som jag sedan transporterade i en stor korg på morgonbussen på väg till luciakaffet på jobbet. Hela bussen doftade!
Vaddå bilder av vårt hem, du har ju sett massor av badrumsbilder!