lördag 25 april 2009

Lukas dag

Idag har vi varit i Halmstad på Lukas konfirmation. Åkte i god tid på förmiddagen och plockade upp Liv i Göteborg och ankom till Söndrum kyrka en dryg halvtimme innan konfirmationen skulle börja. Vi parkerade strax intill Församlingsgården, där konfirmationen skulle inledas och gick sedan runt och tittade om vi skulle hitta ett fik någonstans. Såg en skylt med HOTELL och FODER och såg en kvinna som stod i trädgården och planterade blommor vid en gammal mangel (!). Vi frågade henne om det fanns något café i närheten och det gjorde det ju inte, men hon kunde koka kaffe till oss, sa hon. Lennart skyndade sig att säga att det minsann inte behövdes, men jag kände att var det något jag behövde efter två timmar i en varm bil - och inför flera timmar i kyrkan - så var det kaffe! Och vi blev visade runt på hotellet, som var ett gammalt ombyggt stall och satt sedan utanför och fick oss en kopp kaffe tillsammans med ägarna. Det kallar jag service och inte fick vi betala nåt för kaffet heller och jag fick med mig en bunt reklamlappar för hotellet och lovade sprida evangelium. :-)Hotell Hovgård

Och om och när de kommer till vår del av landet, återgäldar vi mer än gärna den kaffetåren. Om ni har vägarna förbi Halmstad, eller rättare, behöver en övernattning i Halmstad; kolla då Hotell Hovgård, som ligger alldeles intill kyrkan. Gratis internet har de för sina gäster också och cyklar lånar de ut.

Konfirmationen varade länge, drygt två och en halv timme. Först var det "redovisning", vilket innebar lite dramatisering och sång; konfirmanderna uppförde något som kallades Vem vill bli konfirmand, och de fyra livlinorna var drama, sång, 50/50 och Fråga församlingen.
Lukas spelade gitarr


Sedan förflyttade vi oss till själva kyrkan, Söndrum kyrka, som är från tidigt 1200-tal.


Gruppfoto utanför kyrkan

Konfirmanden

Varm och glad stämning var det och efteråt var det en liten mottagning hemma hos Lukas mamma med familj.

En av Lukas kusiner väntar ivrigt på att kaffeserveringen ska börja

1 kommentar:

julia sa...

Vad trevligt att läsa om konfirmationen! :D