söndag 3 augusti 2008

Badrumsrenovering

Här pågår det badrumsrenovering! Vi inledde med att ställa upp en duschkabin i källaren, bredvid bastun. Jag har saknat en dusch där och nu blev det av. Lennart och Julia byggde ihop den och sedan monterade Julia ett IKEA-skåp för handdukar och annat, som står i nischen intill.


Vi har en god vän som är händig när det gäller att koppla vattenledningar och det tog honom en halvtimme att kapa rör och fixa och trixa och en god middag fick han och hans fru som tack för besväret :-)

Igår lyfte vi ut badkaret och köpte en ny duschpanel. Det är den blå, naturligtvis, och hon heter PETRA:
Nu hackar Lennart på det gamla kaklet, som delvis ska bytas ut. Mycket arbete återstår, men ååå så underbart det ska bli med ett "nytt" badrum!

6 kommentarer:

Cosi sa...

Oj vad ni är duktiga!

Cosi sa...

Hemma i Åbo igen! Perfekt väder för jobbstart i morgon: kallt, regn. Hahaha. men det var svårt att lämna Nörråkers och Österbotten efter en månads vistelse i strandvillan.

På fredag morgon flyger jag till Tallinn för att hälsa på min översättarkompis Heidi, som tillsammans med sin estniska sambo renoverar hans släktgård nära Pärnu. Ska bli kul, har varit många gånger i Estland, men sällan utanför Tallinn.

Har du nåt intressant översättningsprojekt på gång? Niklas' bror Mats (som översatte Kalevala med Lasse) håller på med en översättning av det finska jordbrukets historia. I tre band...

Ha det bra!!!!

Catarina sa...

Så härligt med uppfräschning. Skulle behövas här också. Hoppas att du har det bra, Ullan. Hälsa "Petra"... :-)

Ulla sa...

Vi stötte dessvärre på gamla fuktskador, som var större än befarat, så det blir en större renovering än vi tänkt oss...

Matvraket sa...

Alltid kul att förnya hemmet. Ibland längtr vi efter badkar, på vintern badar vi i tunnan så då saknar vi det mindre. Dusch är ju så mycket smidigare!

Cloetta ♥ sa...

Här ska badkaret bort så snart dottern flyttar hemifrån och det vet man ju aldrig när det blir...
Men badrummet är yttepyttelitet och samtidigt husets ljusaste rum, tack vare takfönstret!