måndag 16 mars 2009

Jobb, jobb, jobb

I en kommentar till ett tidigare inlägg frågar Anni om jag sitter och fikar med grannarna, eftersom jag inte uppdaterat bloggen på en tid. Ack, så fel hon har! Jag jobbar och jobbar. Har inte hållit en ledig dag på evigheter (alltså heller inte lördag-söndag) och så här kommer det att se ut ännu en tid framöver. Förkyld är jag också. Men jag ska inte klaga, det är bra att det finns jobb. De har bara hopat sig lite osannolikt mycket just nu, den ena dead-linen avlöser den andra och några stora översättningsjobb ska vara klara före påsk.

Och mera verkar det bli: jag har nyligen fått veta att jag fått ett jätteroligt jobb, som översättare på FST, Finlands Svenska Television. De annonserade efter nya översättare i höstas och fick in massvis med ansökningar och efter diverse gallringar har de till sist valt ut fem personer - och jag är en av dem! Ska till Helsingfors på introduktionskurs nästa vecka. Väntar just nu på mera information och vet t.ex. inte alls hur mycket uppdrag det kommer att innebära för min del. Jag gjorde provöversättningar från danska till svenska och norska till svenska och översatte också två texter från engelska respektive finska (till svenska).

Men kul tycker jag det ska bli och kreativt på ett lite annorlunda sätt. Lustigt nog skriver Lotten om just undertexter idag (eller nej, det var faktiskt igår).

5 kommentarer:

Tindra sa...

Härligt Ullan! Rätt kvinna på rätt plats!

Anonym sa...

Det låter ju spännande!!
Är du redan vald - tar de er alla fem?
Grattis :)
Anki

julia sa...

FST:s tittare kan tacka sin lyckliga stjärna, för nu slipper de äntligen felöversättningar (eftersom vi ju har skrattat åt så många sådanna genom årens lopp) :)

Grattis igen :D

Anni sa...

Men vad roligt! Är det också ett jobb du kan sköta hemifrån eller kräver det att du reser till Finland mycket?
Då hinner du inte fika med grannarna, ska jag skicka en kaka?

Anni sa...

OK, då skickar jag den så den kommer fram när du kommit hem igen...
:-9