fredag 27 mars 2009

Postkaka!

Jag sitter vid mitt skrivbord och jobbar intensivt, inte med Bingoprogrammet, det får vänta just nu, utan med översättningen av en avancerad text, som handlar om Finlands utvecklingspolitik. Ibland får jag rita pilar hit och dit, för att klura ut hur texten hänger ihop. Jag är trött, för jag satt alldeles för länge uppe och jobbade igår kväll. Lennart är på konferens (han brukar faktiskt säga strängt åt mig att sluta jobba, när jag hållit på alltför länge) och två avbrott gjorde jag från arbetet igår kväll: jag skypade med Julia och jag hjälpte grannen att jaga spindlar! Det senare är inte så konstigt som det låter: vår närmaste granne är psykolog och hjälper bland annat fobiker att bli av med sina spindel- eller ormfobier. det var lite för kallt i vårt uteförråd, men en (levande) långbent spindel lyckades vi trots allt hitta.

Men jag sitter som sagt och jobbar intensivt, dricker kaffe för att hålla tröttheten borta och skärpa koncentrationen. Förbannar min goda karaktär, som gjorde att jag lät bli att köpa choklad på flygfältet i förrgår.

Då ser jag att postbilen stannar, jag drar på mig gummistövlarna och går till postlådan - där det ligger ett paket! Till mig!Jag tror inte det är sant!!! Jag trodde att Anni skojade, när hon skrev att hon skickar en kaka. Men det gjorde hon inte! Skojade, alltså. Och jag hade ingen aning om att något sådant som Postkakan fanns!
På den medföljande informationen står det bl.a.: "Så njut av kakan och tänk på den person som uppskattar dig med denna godbit".
Att jag ska njuta! Och som jag tänker på dig, Anni!

Nu är den stora frågan: ska jag hoppa över lunchen och smälla i mig en massa kaka istället?
Uppdaterat: Jag har smakat en LITEN bit av tårtan (och den var god!) - och druckit en LITEN kopp kaffe till. Samt ätit lunch.

7 kommentarer:

Anni sa...

Gissa om jag är nöjd nu!

Pippi sa...

Ulla, jag tryckte i misstag på "översätt" när jag googlade din blogg. Det är ju spännande på svenska också, det du skrivit, men det här låter direkt äventyrligt:

ja olen auttanut naapuri metsästää robotit! Jälkimmäinen ei ole niin outoa kuin se kuulostaakin: naapurinamme on psykologi ja auttaa myös fobiker päästä eroon niiden kuningas tai ormfobier.

Etcetera :-)

Tant Brun sa...

Å vad glad man blir har också fått en sån kaka...

Lallis - liv och leverne sa...

Men vad KUL med sådan smaskig post:)
kram Lallis

julia sa...

Vilken rolig överraskning! :)
Och fin timing!

Men lilla mamma, hjälper du nu grannarna jaga robottar? Och vad hade kungar med alltihopa att göra?

Google-översättningarna är för roliga ibland! :D

Anki sa...

Robotjägare och kaksmakare ;)

Anki sa...

Robotjägare och kaksmakare ;)