onsdag 25 mars 2009

YLE


Hemma igen, hann inte alls träffa vänner i Helsingfors denna gång (bara familj; och så Mona med familj och de är nästan familj :-)), men mitt huvudsakliga syfte med besöket denna gång var ju kursen på YLE.

Intressant var det, framför allt när vi fick testa textningsprogrammet som används. Och så har jag fått med mig mitt första program, som jag ska översätta från danska och som handlar om - BINGO!
Jag har börjat jobba lite med programmet, men har inte kommit så långt ännu och det är en hel del teknik att lära sig, dvs en del av det märker jag redan nu att fungerar ganska bra, men t.ex. tidskodningen är lite knepig.
Lämnade ett vintrigt Helsingfors och kom hem till våren. I trädgården blommar krokusarna.

5 kommentarer:

Anni sa...

Och här är det -6, lite snö på backen och stark underbar vårsol! Men det blir varmare frampå dagen, det är jag säker på.

Så roligt det låter med nya uppdraget, alltid kul att få lära sig nytt!

Öbon sa...

Och här är det rena Sibirien igen. Isande kallt på morgnarna, måste fylla på fågelborden nästan varje dag. De krokusar som tordats sticka upp (jodå, lite blått och lite gult och vitt skymtar i backen bakom huset)har ruttnat av kylan.

Bilden, är det från H-fors?

Ulla sa...

Ni bor så långt norrut! ;-)
Det var förresten lite speciellt när jag flög hem, man kunde se precis var snön slutade, vid Skövde ungefär. Och Visingsö låg som en pärla där i Vättern.
Och ja, bilden är från Helsingfors, från YLE, eller Rundradion som det heter på svenska. Finnish Broadcasting Company, står det på mitt passerkort.

Matvraket sa...

Det är Tore Hylander, min ingifte morbror som tecknat.

disa sa...

楓采,荷蘭村,亞士頓,湖水岸,水月雅緻,風緻主題,城市水棧,麗緹,簡愛,沐蘭,悅豪,高登,四季,愛莉園,微風,楓采,紅樓,麗景,七星,歐悅,楓采,桂冠,震點樂,歐悅,微風,沐夏,遊桐花,101,真善美,長青,港賓,甜蜜蜜,百老匯,箱根,碧雲天,采舍,涵碧園,愛情海,楓林,悅萊,花園,喜來登,春風,楓采時尚,麗緹,谷關明,圓緣,夢田,亞曼尼,花鄉,璽朵,允頌,春風,河堤,綠驛,御宿,激點,布拉格,青森,凱撒,柏克,國妃鷹堡,長興,花嫁情境,威尼斯,峇里島,日光花園,四季,春天,伊甸風情