tisdag 23 juni 2009

Handburet

Handburen gps heter det. (Tänk om jag har den kring halsen istället)?

Jag vet, jag vet: vi är prylnördar! Men vi har gått och sneglat på en sådan här ganska länge och under tiden har de blivit både bättre och billigare. Det blev en Garmin Oregon 400T och jag har suttit och pillat på den och läst manualen, medan min dator kört antivirus det mesta av dagen. Hade ett virus som gjorde att den segat sig helt förfärligt, lyckligtvis hann jag misstänka och åtgärda det innan det gick illa. Nu är datorn snabb och glad igen.

Garmin Oregon 400T levereras med förhandsinställda topografiska kartor för hela Europa, i skala 1:100 000. Och visst: det kunde vara bättre, men man kan lägga till t.ex. Friluftskartan Pro 1:50 000 på ett separat SD-kort. Och i kombination med vanliga kartor tror jag den blir alldeles utmärkt. Jag älskar höjdkurvor, genomsnittshastigheter, exakta avstånd och annat nördigt! Få se vilka rapporter som följer!

4 kommentarer:

Anni sa...

Om en man är gift med en lantmätare, då har han väl en handburen gps konstant...???

Anne-Lie sa...

När det gäller teknik är jag din motsats - fattar inget!

Öbon sa...

Vad skoj med en ny pryl! Hatade all orientering på alla friluftsdagar i skolan, men visst är det kul att veta var man är.
Maken har inget lokalsinne alls, han hamnade i Göteborg när han skulle till Malmö.

Öbon sa...

Jäpp, vi lät gräva för och gjuta en pool när vi ändå höll på med alla andra markarbeten. Och, ja, den är tolv meter lång. Men så har vi dryga två hektar tomt, det finns några ängar och bärodlingar kvar :-)