lördag 20 juni 2009

Midsommar

Vi firade midsommar hos goda vänner i Drängsered, som vi gjort många år tidigare. Det blev mycket mat, en del snaps, öl, vin och mycket mycket sång. Solen sken när vi kom fram till dem och vi gick ganska länge och tittade i deras fantastiska trädgård. Kameran hade jag med mig, men den låg i ryggsäcken hela kvällen. Så kan det gå ibland.

Omkring klockan ett (på natten) började vi styra kosan hemåt, dvs vi gick hem i sommarnatten; 7,4 km blev det och det kändes rätt skönt. Lite regn föll på oss de första och de sista hundra metrarna, annars var det uppehåll.

Annat var det i morse! Plötsligt vräkte det ner: 12 mm på 10 minuter.
Det haglade och sedan blev det blixt och dunder. Fullkomligt sanslöst väder och det var ren tur att vårt modem inte gick sönder igen. Stora iskristaller låg kvar i flera timmar.
Mina pumpaplantor trasades sönder, majsplantorna revs upp med rötterna. Jag har försökt plantera dem på nytt, hoppas de hämtar sig från chocken!
Nu är vi lite sega (men har inte ont i håret, Anni). Köpte jordgubbar tidigare idag och satt precis och klämde i oss detta:

Chokladkaka, färska jordgubbar, grädde och mynta. I glaset Limoncello. Inte helt fel.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Om inte det finns fler Drängsered här i landet, så har du varit jäkligt nära mig under midsommarhelgen!

NN/Jensen

Anni sa...

Tur att man inte firade midsommar i västra delen av landet!
;-)

Ulla sa...

Jensen: jag vet att det finns ett Drängsered i Halland också. Det här var Drängsered i Floda, i Lerums kommun.

Ulla sa...

Och Anni: you would have love loved it! Framför allt skulle du ha blivit betagen av deras trädgård. Och du hade gillat en del av snapsvisorna. och kanske sällskapet också ;-)

Anne-Lie sa...

Men så kul att du hittade mig här oxå;-)) Nu glömde jag läsa i din blogg så jag får väl skicka ännu fler kommentarer;-))

Anne-Lie sa...

Ser att vi har liknade intresse - choklad, jordgubbar och limoncello;-))