måndag 8 juni 2009

Helgen som gick

Egentligen hade jag tänkt skriva några rader om om Danmarks grundlovsdag
och om den svenska nationaldagen

eller några ord om valet. Och ja: jag gick och röstade igår. Helt enkelt var det inte, men vissa frågor tycker jag är viktigare än andra i detta vårt Europa. Skrämmande att se att så många nationalistiska partier rönt framgång i valet!

Men det bidde inget blogginlägg. Har mest legat och vridit mig i magsmärtor hela helgen, ja allt sedan torsdag kväll. I vågor har det gått, ibland var det bättre och sen kom det igen, med ny styrka. Det brände och strålade och jag rapade. Smärtan fortplantade sig till ryggen och jag kände mig som en enorm luftballong. Symptomen verkade stämma in på magkatarr av något slag, men vaddå: jag röker inte, dricker inte speciellt mycket heller, äter sunt och varierat och dessutom relativt regelbundet, slarvar inte med frukost. Men har däremot turen att vara född i en familj med dåliga magar.

Nu mår jag bättre. Och tror det var gallbesvär av det lite segare slaget. Har levt på mannagrynsgröt, rostbröd och örtte i några dagar. Roligare kan man ha!
Men jag tänker på alla dem som får dras med smärtor av olika slag vecka ut och vecka in. Så jag ska inte klaga.
UPPDATERAT: Det blev inte bättre, hade så ont i natt så jag ringde och fick en läkartid idag. Nu har man tagit blodprov och skickat en remiss för ultraljudsundersökning och läkaren har klämt och tryckt på min stackars mage. Det mesta tyder på att det är gallan som spökar, förmodligen sitter nån sten i kläm. Jag har fått kramplösande och smärtstillande och får tro att det blir bättre snart.

6 kommentarer:

Fighter/Tindra sa...

Smärta är hemsk. Har haft några anfall av magkatarr i dag och det är banne mig inte roligt.

Jag hoppas så att du är bättre nu!!!!

Å valet...jag kom inte i väg. Inte denna gång, men nästa!

Stor kram

Öbon sa...

Oj, din stackare, inte kul med magont. Har haft några riktiga körare med katarrer och/eller gallbesvär och man får verkligen ONT. Är försiktig med fet mat och med gröna äpplen, som är mina "triggers".

Röstade såklart, man ska väl försöka påverka så mycket man kan. Gjorde DN:s test för ett par veckor sedan och blev lätt förvånad över resultatet. Uppenbarligen låg jag närmast ett parti som jag öht inte hade övervägt att rösta på. Men jag tänkte inte lägga rösten där ändå, utan på mitt vanliga (som ligger ganska nära det första). Men så såg jag i en snabbguide vad mitt vanliga parti tycker i en för mig superviktig fråga, så då kunde jag ju inte rösta på det partiet heller. Till slut blev det ett tredje parti (som också det ligger nära de båda andra i många frågor) och ett kryss på en kandidat som låg ganska långt nere på listan. Nu visar det sig att h*n troligen kommer med i parlamentet, uppenbarligen är det fler än jag som kryssat för den personen.

Öbon sa...

Har för mig att jag fick Voltaren för att dämpa svullnaden i magen/gallan och så Novalucol, förstås.

IKEA-hyllor i all ära, tycker Billyhyllorna är ganska snygga, men de håller inte för tyngden av de konst- och arkitekturböcker jag har. Hade Billy förut, när det mest handlade om pocket och kompendier.
Nu blir det egenritade och egenbyggda ekhyllor. För en bråkdel av priset för de där tjusiga hyllorna.

julia sa...

Ojojoj :/
Som hälsat så var min mobil död...

Jag skall jobba koncentrerat med förberedelser inför muntlig examen tills på torsdag, kom upp i norska, på temat "Det moderne prosjekt" :)

Var hos läkaren igår också och är nu i operationskö för osteokondritt i foten (motsvarande någon av de operationerna du har genomgått för sitt knä, menade pappa, de rensar bort benflisor och brosk i alla fall).

Krya på dig!

Susjos sa...

Hejsan! Tror att vi också kan ha sett på ett annat forum..med Fighter och öbon,artista??

Kul att hitta hit :)
Min man har också haft problem med gallan,fick hjälp av voltaren och spasmofen,tills han sen fick ta bort gallan helt enkelt,och nu mår han bättre!
Krya på dej!

Anni sa...

Snart blir det bättre, snart skiner solen.
Frågan är hur länge vi måste vänta?
Jag är en ganska otålig typ...