onsdag 12 november 2008

Hurra, hurra, hurra!

Tidigt, tidigt igår morse körde Lennart mig till Göteborg, där jag steg ombord på NSB:s fina tåg.
Första anhalt Oslo S. Resan dit tog fyra timmar, tåget var fint och bekvämt . Jag satt i NSB Comfort, vilket innebär att man för 75 kr extra får tillgång till el, gratis kaffe/te, gratis tidningar och gott om utrymme för bagage och ben. Faktiskt är det ingen idé att flyga till Oslo, det är billigt att åka tåg (från 199 NOK kan man resa från Göteborg vart som helst i Norge), det är miljövänligt och ganska trevligt. I Oslo fick jag vänta i flera timmar tils tåget tog mig norrut mot Trondheim. Nu hade jag inget eluttag, så jag satt istället och stickade och pratade med en norsk dam, som satt bredvid mig. Hon blev så förtjust i det mönster jag stickade, så jag lovade scanna det och skicka till henne.

Klockan nio på kvällen kom jag fram till Trondheim, där Julia stod på perrongen och väntade, tillsammans med sin pappas nya fru. Orsaken till att jag är här just nu är att min lilla flicka fyller år idag. 18 år! Grattis, lilla barn:

Och här skulle jag ha haft lite bilder på en baby-Julia, men de bilderna blev hemma. Jag hade alldeles för mycket att göra och alldeles för lite tid att packa (läs inlägget under, om du undrar vad jag bl.a. hade för mig).

I morse firades Julia med födelsedagssång på svenska, norska, danska, engelska och finska. Och så paket förstås. Nu står födelsedagstårtan i kylskåpet, den har jag bakat nu på förmiddagen. Det blir en Operatårta. Till middag blir det paella.

5 kommentarer:

Tindra sa...

Så trevligt! Ha nu en härlig vistelse i Norge och gratta födelsedagsbarnet så mycket!

Själv var jag också ute och åkte tåg under helgen då jag överraskade några med att dyka upp IRL! Gissa om det blev ett trevligt dygn:-)
Men tåget hem blev det förseningar på så jag sattes på en buss en del av sträckan. Jag som sett fram mot att lyxa till det lite...

Var rädd om dig! Kram!

julia (födelsedagsbarnet) sa...

tack så mycket tindra, jag läste innan mamma :)

Cloetta ♥ sa...

Å grattis dagen efter, Julia!
Hoppas att du känner dig ordentligt firad nu!

Annika sa...

Åh, 18 år! Grattar i efterskott :-)

Ulla sa...

Ja, vi har firat och idag har Julia och jag ätit tårtrester... Nu är vi på tumis här i huset :-)
Tack för alla gratulationer!