lördag 8 november 2008

Våtrumssäkrat

Igår var det dags för våtrumssäkringen. Först skulle alltsammans strykas med primer igen och torka i minst en timme. Sedan mätte jag och klippte till våtrumsduken i rätt storlekar. Vi har använt Kiiltos system (heja, Finland) Keragreen och Kerasafe; Keragreen är en gummimassa som man fäster den vatten- och ångfasttäta duken (Kerasafe) i och tillsammans uppfyller de gränsvärdet för ångtäthet på 1 000 000 s/m enligt BBR och BBV (Byggkeramikrådets branschregler för våtrum). Alla våder överlappas med minst 5 cm och överlappet limmas med Kiilto Limmassa. Lennart skötte limningen och jag smetade på Keragreen och satte upp duken. Alltsammans måste gå väldigt snabbt, eftersom Keragreen torkade snabbare än man anade och duken måste monteras medan alltsammans är blött. Sedan är det viktigt att pressa ut luften (med en spackelspade), så att alltsammans får kontakt med massan under och det inte bildas luftbubblor. Fy bubblan, så det var tungt!

Nischen som Lennart byggt gjorde ju att alltsammans var lite knepigare att våtrumssäkra - det var inga stora raka ytor precis. Ytterhörnen var också knepigare än vi trodde, men det gick hyfsat i alla fall och när vår kakelsättare kom idag fick vi godkänt.

När alltsammans var klart limmades speciella manschetter över rören och alltsammans täcktes med Keragreen. Speciella ytterhörn limmades också på (eftersom man är tvungen att klippa i duken för hörnen) och täcktes likaså med Keragreen och till sist förseglades alla skarvar och överlappningar med en omgång Keragreen.

För ovanlighetens skull är det Lennart som tagit bilder. jag hade gummiklet på mina fingrar/handskar och höll mig därför långt borta från kameran.

Klockan var elva på kvällen när vi var färdiga, men då hade Lennart också hunnit ett varv till akuten med Lukas. Lukas föll så illa på vägen utanför oss, när han sprang från bussen, att han fick en spricka i sitt vänstra nyckelben.

3 kommentarer:

Julia sa...

Nämen, ojojoj! Hur är det med Lukas nu då? :/
Vad duktiga ni är med badrummet :) Fast snart måste ni, eller i varje fall du, ju ta en liten paus i några dagar :D

Ulla sa...

Lukas ska ta det lugnt, det läker av sig självt.
Och ja, det är härligt att det går framåt med badrummet. Jag lägger ut nya bilder i kväll!
Vi räknar med att våtrumssäkra golvet i morgon, men sen ska jag resa bort i några dagar :-)

Cloetta ♥ sa...

ooo rosarandigt!