måndag 27 oktober 2008

Det rör på sig...

Nu börjar det hända något på renoveringsfronten igen. Igår rev jag bort det sista av den gamla plastmattan i badrummet (jag behöver inte gå på gym för att göra styrketräning precis). Så här ser det nu ut där toalettstolen tidigare stod. Vi har gjort markeringar på golvet och skruvhålen syns fortfarande. Gör förmodligen en mall i papp också, så det är lättare att veta hur värmeslingorna ska läggas. Idag kommer nämligen elektrikern på ett första besök och förhoppningsvis har han tid att komma och koppla golvvärmen snart, så vi kan flytspackla.

Det var lättare än vi trodde att lyfta bort toalettstolen. Vi hade redan tidigare lossat de fyra skruvar med vilka toastolen var fästa i golvet. Därefter stängde vi av vattnet och skruvade av vattenröret. Det var lite pirrigt ett slag, det började droppa vatten där det inte skulle, men vi upptäckte hur vi skulle göra och fick loss vattenröret. Sen var det bara att lyfta hela toastolen rakt uppåt. Vi hade skaffat ett lock (det röda på bilden) som skulle tryckas ner i avloppsröret. En ny muff behöver vi också köpa sedan när toastolen ska få flytta in igen.

Igår kväll blev det plötsligt strömavbrott i hela byn. Alldeles alldeles mörkt blev det och egentligen är det ganska skönt med strömavbrott - när de inte varar alltför länge. Tyvärr drabbades söndagsföreställningen på bion, det är tredje gången det händer i vår drygt femåriga historia.

3 kommentarer:

julia sa...

Kul att höra att det rör på sig! :) Tur var det ju förresten också att du hann skicka breven till mig innan strömavbrottet! Blev färdig med historia-arbetet, och hann faktiskt bli hyffsat nöjd i alla fall :) Går och hämtar dina biljetter imorgon!

Tindra sa...

Det är ju ändå lite typsikt att strömavbrott ska komma vid sådana tillfällen...
I morogn ska jag äntligen gå på bio och se Mamma Mia!
kram!

Ulla sa...

Julia: elektrikern glömde bort oss idag, han kommer i morgon bitti istället! Jättebra att du kan lösa ut mina biljetter! Ska bli roligt att se ditt arbete sen. Kram!
Tindra: Ha det så jättekul på bion i morgon! Jag tror det är en film i din smak! Kram!