söndag 19 oktober 2008

Har du sett herr Kantarell?

Idag fyller Lukas, min yngste bonusson, 14 år. Vi firade ju Lukas (och Julias födelsedag) i förväg redan för en vecka sedan. Nu är han hos sin mamma så vi ringde (och väckte) och sjöng för honom vid halvelvatiden i förmiddags.
Sedan tog jag och Lennart varsin korg och begav oss ut i svampskogen i solskenet. Först gick vi ganska långt och såg inte en svamp! Men plötsligt var de där: blek taggsvamp i mängder (ca 1,5 kg rensad svamp), gula kantareller (ungefär 300 g) och trattkantareller (2,2 kg). Totalt 4 kg rensad svamp, alltså - på en dryg timme i skogen! Jag har precis rensat färdigt och mina fingrar är alldeles missfärgade av all svamp. Jag ser ut som en gammal nikotinist, faktiskt, även om jag aldrig tagit ett enda bloss i hela mitt liv.
Nu ska det bli en krämig svamprisotto till middag.

4 kommentarer:

julia sa...

Visst ja, det var idag! Ni får hälsa grattis nästa gång ni pratar med honom! :) Gott med så mycket svamp :D Själv har jag inte varit ute idag alls, är totalt nergrävd i en enorm läxhög... :/

fru Larsson sa...

Hittade väldigt blöta kantareller i fredags och plockade förstås. Men i pannan krympte det hela till en ynklig deciliter!

margareta sa...

Härliga svampkorgar!

Mina favoriter är just kantarellerna.

Anonym sa...

Tänker på dig..i dag också!
Å vet du vad! Jag har öppnat en ny blogg och lämnat vk:s!
Återkommer med adressen.

Kram, Fighter