tisdag 7 oktober 2008

Vad gör du på toaletten?

I det nyaste numret av tidskriften Språktidningen läser jag om Ola Salos vedermödor, när han skulle (ny)översätta Jesus Christ Superstar till svenska (jag undrar förresten hur titellåten ska låta på svenska, besjungs Salo som Jesus Kristus superstjärna?). Ola Salo berättar i alla fall att han under översättningsprocessen ofta satt på toaletten och klottrade i Tim Rices originalmanus med en blyertspenna. Det var uppenbarligen där han fick inspiration.

De flesta män läser på toaletten. Säkert många kvinnor också. Vi har (ok, den är tillfälligt borta nu under badrumsrenoveringen) en liten tygficka med plats för några böcker på toaletten. Där har bl.a. just ett nummer av Språktidningen legat, en liten gammal bok utgiven av Sveriges radio och med en sentens för varje dag, boken Bintje och Kalasnikov, Personerna bakom orden (jag tror att jag efter hand läst alla artiklar, dock inte i alfabetisk ordning...), några olästa korsord osv. Just korsord löser vi ofta på toaletten. Den som sitter där klurar ut några ord (eller löser halva korsordet), lämnar kvar korsordet (och pennan!) och sen ligger det kvar tills det är löst.

Vad gör du på toaletten?

5 kommentarer:

Cloetta ♥ sa...

Jag gör det jag ska, är ingen långsittare. Det finns bekvämare möbler hemma hos mig ;-)

Ulla sa...

Cloetta: du kommer väl ihåg att du sagt att du vill sitta just på vår toalett (på den nya blåa sitsen) och äta choklad? Man sitter faktiskt rätt bekvämt där!

fru Larsson sa...

När lillungen var mindre var det där jag pustade ut.

Nu gör jag det man brukar göra + lösa något sudoko.

Cloetta ♥ sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Cloetta ♥ sa...

vad intressant det blir när man tar bort en kommentar...

Skrev att det var Cosi som sa att jag skulle äta choklad. Så var det också först. Och du sa att vi skulle sitta på golvet o dricka skumpa.

Sedan accepterade jag båda delarna!